Utviklet for å stabilisere posisjonering og trykkfordeling

Next Generation posisjoneringsputer er utviklet for å stabilisere posisjoneringen og trykkfordelingen med formål om å skape en optimal posisjonering. Putenes vekt og stabilitet sørger for at personen ligger i ønsket posisjon uten at putene kollapser eller sklir unna under belastning over tid. Putene kan moduleres i små tilpasningsområder og beholder sin ønsket form.

Noen av putene…

U-pute og Sylinderpute

U-puten er grunnelementet i liggende posisjon med 30 grader forhøyet kropp og hode. U-putens utforming sikrer en stabil stilling med stabil støtte av kropp og hode.

Sylinderputen har stor funksjonalitet og variasjon. Den kan brukes som en stabilisator under knærne for å unngå skjæring i forbindelse med ryggleie og i sideliggende posisjon. Den er også nyttig mellom knærne eller foran i sideleie for personer som er rastløse og som trenger trygghet.

Sjøhestpute og hoftestøttepute

Sjøhestputen gjør det mulig å ligge i stabilt sideleie og ryggleie med en og samme pute. Det er enkelt å snu seg fra 70 – 30 grader. Puten kan også brukes til 134 graders
posisjonering, da plasseres den foran. Sjøhestputens stabilitet og vekt skaper trygghet, stor trykkfordeling i forhold til trykksårforebygging og avgrensning.

Hoftestøtteputens utforming byr på mange bruksområder og kan sammenlignes med en hoftestøtte som skaper stabilitet.

Skråpute med benføring

Skråputens form bidrar til å forhindre feilstillinger som adduksjon og abduksjon rundt knærne. Den kan med fordel brukes sammen med Halvmånepute eller U-pute. På denne måten forhindres skjevstillingen av bekkenet som alltid er det primære utgangspunktet for feilstillinger.


arrow_back Tilbake til artikler